SniperElite.pl/forum

SniperElite.pl/forum

Polski portal fanów gry

Teraz jest Pn maja 21, 2012 9:21 am
forum Sniper Elite

Strefa czasowa: UTC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Może liga jakaś by ruszyła.
PostNapisane: N gru 04, 2011 2:32 pm 

Siema. Mój nick to RedBull z klanu RD ( na 150 MAFIA ) Mamy klan już od 3 lat ale ligi jak nie było porządnej tak nie ma do tej pory. Podstawą do dobrej ligi to porządna strona ( porządne forum ) i TS do komunikacji i administracja + moderacja na poziomie ( spełniająca jakieś normy jak np wiek ) . Jeżeli tutaj byłyby spełnione te warunki można by było taka ligę porządna stworzyć. Ale musi być jedna zasada Będąc Adminem lub moderatorem nie jesteś w niczym lepszy niż inni użytkownicy lub gracze. bo w innych ligach jak ktoś ma moda to uważają się za nie wiadomo kogo.

Tytuł: Re: Może liga jakaś by ruszyła.
PostNapisane: N gru 04, 2011 2:46 pm 

Popieram przedmówcę w każdym jego słowie...Można Tą lige postawić na nogi wybrać osoby prowadzące i do dzieła.Potrzebny by był sponsor na serwer TS i być może na jakieś nagrody...Trzeba by promować tą lige i zachęcić porządne klany do grania tutaj.Niech sie wypowie Daniel Admin tej ligi co o tym sądzi?...

PostNapisane: Pn gru 05, 2011 3:10 pm 

Swoja drogą byłyby to niezłe podwaliny pod SE2 jak wyjdzie na fajna ligę

PostNapisane: Pt gru 09, 2011 11:11 am 
Site Admin

Plany na ligę są... mam w tym doświadczenie. Przytoczę może na szybko kawałek historii.

Kiedy zaczynałem grać w Sniper Elite nie było nic. Dwa, trzy polskie klany... kilka zagranicznych. Rozmawiało się głównie na serwerach podczas gry.Wymieniało się numery gadu-gadu i tak odbywała się komunikacja między graczami. Postanowiłem założyć małą stonkę informacyjną o klanach.

Postawiłem wtedy proste forum i założyłem alias (darmowa "domena") z braku pieniędzy. Wybór padł na darmowe aliasy w ork.pl
Tak powstał adres sniperelite.ork.pl (pamiętają go starzy wyjadacze). Problem polegał na tym, że denerwowała mnie ta wstawka ork w nazwie domeny... no i rozwinąłem skrót: Oficjalny Ranking Klanowy - to dlatego do dzisiaj używane jest to hasło.

Jako pierwsze i jedyne forum gry szybko się rozwijało. Później razem z Wodzem założyłem klan. Kiedyś jeden z silniejszych na polskiej arenie. Dziś nie wiem jak to z nim jest. Klan to Hardcore Killers - a ja grałem pod nickiem .Hk: CzarnySmok.

Przyszedł czas na zmiany i założyłem adres SniperLiga.com - tam rozegraliśmy tysiące klanówek przez kilka lat. Obie te domeny (sniperliga.com i sniperelite.pl) są moje i mam zamiar stworzyć naprawdę porządną ligę tej gry w Polsce i na świecie (po to rejestrowałem .com)

Liga powstanie, odszukam stare kontakty. Porozmawiam i stworzę profesjonalną platformę. Aha... teamspeaka tego co do tej pory się używa również ja załatwiłem... z tym nie ma problemu. Problem polega jedynie na tym, że sam tego nie ogarnę. Nie mam tyle czasu co kiedyś... ale wiem, że jest wielu zapaleńców tej gry, którzy chętnie wpiszą się w historię polskiego Snipera.

Wszelkie zainteresowane osoby proszę o kontakt na PW.
Czas to ruszyć!

PostNapisane: Śr gru 14, 2011 3:26 pm 

Cze wszystkim

Z tej strony VSI mc2.

Gram w tą grę już kawał czasu. Z przerwami bo z przerwami ale daję rady.
Grałem w AoA z Mnechem :) jak grał jeszcze - to mój pierwszy klan
Potem w VSI jak mc2.
Ciebie CzarnySmoku jeszcze kojarzę jak z Suddenem w Hk graliście. Zeusa i jego kuzyna też pewnie kojarzysz.

Jeżeli chcesz to ja rozbujam to stare SE.

Skoro piszesz że te domeny SL.com i SL.pl są twoje coś. TS też to się dziwię bo po postach Fragmastera z SL.pl świadczy że to Sniperliga.pl to jego domena i jej nikomu nie odda.

Co ja mogę zaproponować to tylko to że jeżeli jesteś zainteresowany współpracą żeby to rozbujać to zapraszam na gg albo na moją stronę www tam znajdziesz kontakt.
gg - 8664489

PostNapisane: Pt gru 16, 2011 1:40 pm 

Mc2 czytaj ze zrozumieniem. Czarny Smok posiada dwie domeny - Sniperliga.com oraz Sniperelite.pl a Sniperliga.pl jest Fragmastera.
Z tego co ja pamietam to dawno temu wszyscy co grali w SE siedzieli na ts publicznym dopoku Frag nie wykupil swojego serwera.
A co do posta moderasura to wszyscy wiedzą kto to i wszyscy wiedza czym sie zajmowal w zwiazku z SE.

PostNapisane: Pt gru 16, 2011 2:27 pm 

Wiem wiem :)

Ja zakręciłem trochę.

Teraz chodzi o to żeby mieć dostęp do serwów sniperliga.com i sniperelite.pl

TS i cała reszta jest już gotowy. Antycheet też już na ukończeniu.

CzarnySmoku - ghostpl@gmail.com to mój mail. jak nie będziesz na gg to napisz mi dane dostępu do serwera albo dane dostępu do strony gdzie wykupiłeś domeny i serwer.

Pozdrówka.

PostNapisane: Pt gru 16, 2011 3:29 pm 

Cytuj:
Sniperliga.pl jest Fragmastera.
Z tego co ja pamietam to dawno temu wszyscy co grali w SE siedzieli na ts publicznym dopoku Frag nie wykupil swojego serwera.

Tak i zrobił sobie z tego jakąś gildie totalitarną z hasłem " administrator i moderator ma zawsze rację " i nazywa swoich moderatorów i SA "Podwładnymi" Koleś za bardzo wczuł się w rolę. Podoba mu się rządzenie i stworzył sobie swój własny świat.

Cytuj:
A co do posta moderasura to wszyscy wiedzą kto to i wszyscy wiedza czym sie zajmowal w zwiazku z SE.

Pomimo tego że każdy wie kto to jest to właśnie on popchnął to wszytko i dał pomysł żeby tu coś przywrócić. A jeżeli został potraktowany tak jak ja na SL a miał rację ( nie wiem bo nie znam sytuacji ) to mu się nie dziwie. Gdybym ja się znał na programach i tym wszystkim związanym z grami TSami itd. To też tą całą SL bym wypierniczył w kosmos.
Lepiej mieć takiego człowieka przy sobie niż przeciwko sobie :D

Cytuj:
- no i najważniejsze: demokracja... każda zmiana, każdy problem... dać do dyskusji publicznej i dojść wspólnie do najlepszego rozwiązania... jak wszystkim zarządzały jedynie "Super mega w pompkę Admin" strony to byłoby to niezdrowe...".

To słowa Smoka i mam nadziej że liga taka będzie, z chęcią w niej zagram ze swoim klanem. Mam nadzieję że będzie porządny regulamin. kary będą egzekwowane u wszystkich jednakowo ( a nie tak jak w obecnej SL poszedł granat u niejakiego Method'a i 0 reakcji a Hunter za stroje 5 meczy zawiacha. Bo jak można zawiesić swojego podwładnego zioma z kanału na którym razem przebywają ) Będzie porządny regulamin na forum do którego będzie się można odnieść i moderator będzie sie nim sugerował a nie robił co chciał na forum. I usuwał posty tym kogo nie lubi a tym z kim siedzi na kanale zostawiał, albo banował na tydzień 20 razy jakiegoś znajomego a tego co nie lubi od razu ban na miesiąc albo na forever.

Zróbcie coś porządnego gdzie nie będę musiał dostawać banów za walkę z przymulonymi modami i administratorami. Gdzie będzie sprawiedliwość na każdym kroku. Nie dopuście do tego żeby rządził tym ktoś z aktywnych graczy obecnej SL. Bo tam nikt nie patrzy na sprawiedliwość tylko na to żeby nie podpaść bo inaczej nie będzie miał możliwości zdobycia upragnionego 1 miejsca w SL. Modów przyjmijcie takich którzy wiedza co to moderacja a nie takich którzy chcą sobie porządzić bo jest na zielono to mu wszystko wolno.

No i tyle. Powodzenia :D :evil:

PostNapisane: Pt gru 16, 2011 5:13 pm 

na jakiej zasadzie ma dzialac ten nowy antycheat?

PostNapisane: Pt gru 16, 2011 5:18 pm 

UAC to śmieć. Zamulas komputerów i tyle.

Jeden z programistów napisał program specjalnie dla mnie z myślą o SE. Jak będzie działał to tajemnica.

Po co komu opowiadać. Dostęp do niego będą mieli tylko członkowie klanów grających w lidze. To będzie tylko do SE i na SL.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC